czwartek, 29 listopada 2012

Oooo kokosanki!

Coś słodkiego na dobry wieczór... ;o)

Ostatnio robiłam TAKIE ale dziś potrzebowałam innych! :)
Na spód powędrowało ciasto (kruszonka ze szklanki mąki, kawałka cukru, proszku do pieczenia, 
2 żółtek i odrobiny oleju, bo masła już mi się nie chciało dodawać :)),
później dżem porzeczkowy zrobiony chwilę wcześniej z mrożonych porzeczek 
(z reszty zrobiłam Miśce kisiel - O TAK )

A na górze 200g wiórek kokosowych wsypanych do rozpuszczonego 
z cukrem (3/4 szklanki) masła (50g).

Najpierw spód do piekarnika na 15 minut i 180 stopni, później dżem i wiórki i jakieś 20-25 minut 
- do złotego koloru ;-)

1 komentarz:

  1. Wygląda niezwykle smakowicie i na dodatek wydaje sie bardzo proste:))
    usciski
    m.

    OdpowiedzUsuń