środa, 15 lutego 2012

Ciasto mocno czekoladowe ze skórką pomarańczową

Składniki:
- 50g mąki,
- 50g cukru,
- 50g masła,
- 100g kandyzowanej skórki pomarańczowej,
- 2 jajka,
- 2 tabliczki gorzkiej czekolady

Rozpuszczamy czekoladę z masłem.
Ubijamy jajka z cukrem do białości + mąka + skórka pomarańczy + czekolada z masłem.
200 stopni 20 minut.

Może i dobre, ale dla mnie za gorzkie ;/ Ale ja zakochana jestem w mlecznych czekoladach :)


2 komentarze:

  1. a jakby zamienić gorzkie czekolady na deserowe chociaż? Albo pół mlecznej/deserowej, pół gorzkiej? Byłoby co z tego?

    OdpowiedzUsuń
  2. Trzeba by spróbowac. Ale idealny zastrzyk na moja alergie ;)

    OdpowiedzUsuń