- czerwona soczewica - 100 gramów
- pieprz - 1 łyżeczka
- sól
- chilli - 0.5 łyżeczki
- sok z cytryny - 4 łyżki
- szklanka bulionu
- kurkuma - 1 łyżeczka
- brokuł - 0.5 sztuki
- mielona kolendra - 1 łyżeczka
- cebula - 1 sztuka
- mielony kumin - 1 łyżeczka
- ghee
- Rozgrzej ghee. Posiekaj cebulę i dodaj.
- Następnie dodaj przyprawy i wymieszaj. Smaż 3 minuty.
- Następnie dodaj soczewicę, sok z cytryny i bulion Knorr. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj przez 7minut.
- W tym czasie ugotuj na parze brokuł około 7 minut, potem podziel na różyczki.
- Dodaj do soczewicy, wymieszaj i gotuj przez 5 minut.
W końcu jakiś nowy smak u nas zagościł :) fajna mieszanka...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz