środa, 7 marca 2012

Brokuły z soczewicą w ziołach

Przepis od Knorra:
  • czerwona soczewica - 100 gramów
  • pieprz - 1 łyżeczka
  • sól
  • chilli - 0.5 łyżeczki
  • sok z cytryny - 4 łyżki
  • szklanka bulionu
  • kurkuma - 1 łyżeczka
  • brokuł - 0.5 sztuki
  • mielona kolendra - 1 łyżeczka
  • cebula - 1 sztuka
  • mielony kumin - 1 łyżeczka
  • ghee
  1. Rozgrzej ghee. Posiekaj cebulę i dodaj.
  2. Następnie dodaj przyprawy i wymieszaj. Smaż 3 minuty.
  3. Następnie dodaj soczewicę, sok z cytryny i bulion Knorr. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj przez 7minut.
  4. W tym czasie ugotuj na parze brokuł około 7 minut, potem podziel na różyczki.
  5. Dodaj do soczewicy, wymieszaj i gotuj przez 5 minut.
W końcu jakiś nowy smak u nas zagościł :) fajna mieszanka...


stwierdzam, że cokolwiek robię to wygląda tak samo :D

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz