W smaku genialne!!! Będę myśleć też nad inną formą tej masy :) Na pewno kiedyś zrobię z tym czekoladki.
Składniki:
- 2 łyżki kawy zaparzone w 4 łyżkach wody
- 4 łyżki rumu
- 1 łyżka cukru pudru
- 150g biszkoptów
- 250g serka mascarpone
- kakao, wiórki kokosowe, mielone orzeszki
Do ostudzonej kawy dodać rum, wymieszać ze zmiksowanymi biszkoptami
-odstawić na 10 minut-
dodać serek i cukier
-odstawić na 30 minut do lodówki-
formować kuleczki
-odstawić na 30 minut do lodówki-
obtoczyć w orzechach/migdałach/wiórkach kokosowych
Dobrze, że pamiętałaś o cukrze ;) U mnie dorosłym smakowało, ale dzieciaki już stwierdziły, że gorzkie ;)
OdpowiedzUsuń