wtorek, 26 czerwca 2012

Razowa tarta z kurkami

Robiłam w małej blaszce pomniejszając proporcje:
- 100g mąki pszennej
- 100g mąki żytniej
[żytniej dałam duuużo więcej]
- 100g masła
- kilka łyżek wody
- sól
- świeży rozmaryn

Ciasto wyrobił mikser, ja tylko ulepiłam kulkę i rozwałkowałam :)

Wsadziłam na chwilę do piekarnika, przygotowując farsz:
- kurki
- cebula
- natka pietruszki
- szczypiorek
- jajko
- śmietana
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Cebulka na patelnię + oczyszczone kurki + natka i szczypiorek

Wykładamy na ciasto



Zalewamy śmietaną rozmieszaną z jajkiem i przyprawami


170 stopni na jakieś 30 minut

1 komentarz:

  1. wygląda rewelacyjnie, pewnie jeszcze lepiej smakuje. nie robiłam jeszcze nigdy tarty ale wciąż się zabieram. może skorzystam z Twoich przepisów :) ja tylko będzie wena :) pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń