Robiłam w małej blaszce pomniejszając proporcje:
- 100g mąki pszennej
- 100g mąki żytniej
[żytniej dałam duuużo więcej]
- 100g masła
- kilka łyżek wody
- sól
- świeży rozmaryn
Ciasto wyrobił mikser, ja tylko ulepiłam kulkę i rozwałkowałam :)
Wsadziłam na chwilę do piekarnika, przygotowując farsz:
- kurki
- cebula
- natka pietruszki
- szczypiorek
- jajko
- śmietana
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Cebulka na patelnię + oczyszczone kurki + natka i szczypiorek
Wykładamy na ciasto
Zalewamy śmietaną rozmieszaną z jajkiem i przyprawami
170 stopni na jakieś 30 minut
wygląda rewelacyjnie, pewnie jeszcze lepiej smakuje. nie robiłam jeszcze nigdy tarty ale wciąż się zabieram. może skorzystam z Twoich przepisów :) ja tylko będzie wena :) pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń