sobota, 18 maja 2013

Crumble z rabarbarem

Crumble z rabarbarem, czyli owoce zapiekane pod kruszonką.
Mój ukochany sezon owocowo-warzywny już się zaczął, więc zainwestowałam w kokilki/czarki/miseczki do zapiekania :)
Żeby nie było, że to niezdrowe to kruszonkę zrobiłam z otrębami żytnimi :)
Rabarbar pokrojony, wymieszany z brązowym cukrem
no i na to kruszonka z otrębów, odrobiny mąki, margaryny i cukru
Zapieczone około 30 minut w 180 stopniach
Można podawać z jogurtem [fe], albo z lodami :)
1szt. zrobiłam z jagodami, ale Miśka pogardziła... ("mmm... jakie pyszne, nie chcę już")




i spódniczka dla Mińki hand made by toffi ;o)

11 komentarzy:

  1. Pychota rabarbarowa:) A Minciek na tańce się wybiera?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. w zasadzie to dziś imprezowała :D ale od kilkunastu minut śpi :D

      Usuń
  2. A u mnie dziś kruche ciasto z rabarbarem i kruszoną, też pyszne:)Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja mam nadzieję, że to dopiero początek rabarbaru u mnie :)
      jest genialny do ciast! genialny! :)

      Usuń
  3. uwielbiam wszystko, co jest z kruszonką :)
    a na rabarbar mam straszną ochotę. chyba zrobię ciasto drożdżowe lub kruche z rabarbarem i kruszonką.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja jutro chyba jogurtowe z rabarbarem :)
      takie mooooocno mokre :)

      Usuń
  4. Crumble to mój ulubiony deser:) Z każdym rodzajem owocow:P

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam rabarbar, a crumble z nim to niebo w gebie!

    OdpowiedzUsuń
  6. ostatnio kupiłam takie foremki - nic tylko kupić rabarbar i je wypróbować :-)))

    spódniczka cudowna :-)))

    OdpowiedzUsuń
  7. w takie miseczki też muszę zainwestować ;)

    OdpowiedzUsuń