środa, 18 kwietnia 2012

Muffinki część I - kukurydziane z sezamem

Składniki suche:
- 1 1/4 szklanki mąki kukurydzianej
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki sezamu
- 4 łyżki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 1/2 łyżeczki soli

Skłądniki mokre:
- 2 jajka
- 2/3 szklanki mleka
- 2/3 szklanki jogurtu
- 3 łyżki oleju

Mokre wymieszać, dodać suche - połączyć.
Piec w 200 stopniach 20-25 minut.

Czy mi smakowały?
Średnio. Ale na pewno są świetną bazą do muffinek na słono z pieczarkami, serem, szynką itp. i tylko dlatego zamieszczam ten przepis :)




właśnie tak smakowały... a reszta została zmiażdżona :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz