czwartek, 28 lipca 2011

Delicja z jabłkami

Biszkopt:
- 5 jajek
- 3/4 szklanki cukru
- szklanka mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia

- mus jabłkowy
- galaretka cytrynowa

- masa karpatkowa

Upiec biszkopt: ubić białka, dodać cukier, żółtka, mąkę i proszek do pieczenia.
30 minut 180 stopni.

Mus jabłkowy zagotować (ja robiłam sama, z papierówek), wsypać galaretkę, ostudzić.

Biszkopt przecinamy na pół, można go nasączyć, ale nie jest to konieczne.
Na 1 warstwę nakładamy mus jabłkowy, na to 3/4 masy karpatkowej, 2 biszkopt i pozostałą masę.

Uwagi: masa karpatkowa w ilości podwójnej na pewno lepiej by wyglądała :)

1 komentarz:

  1. Dlaczego ja nie umiem robić takich dobroci???? Jak to pieknie wygląda... zjadło by sie...

    OdpowiedzUsuń